Verča peče dýňové věnečky z odpalovaného těsta

Naše Verča, která pro vás dělá sirupy, je skvělá pekařka a tak nás v práci trošku vykrmuje a my jsme rádi! Protože ji na výrobně pod rukama projde hodně dýně, tak tady pro vás má první tip.

Chcete si udělat doma trošku jiné věnečky? Tak jdem na to. Odpalované těsto může znít složitě, ale s trochou trpělivosti se vám určitě povede.

 

Co na to budete potřebovat:

  • 2 lžíce dýňového sirupu

Jak na odpalované těsto:

  1.  Do kastrolu dejte vodu, máslo a špetku soli. Přiveďte to k varu.
  2. Jakmile směs začne bublat, vsypte do ní najednou mouku a pořádně míchejte, dokud se z těsta nezačne tvořit pěkná koule a na dně kastrolu se neobjeví bílý povlak. To je znamení, že je hotovo!
  3. Kastrol odstavte a nechte těsto chvilku odpočinout – nemusí být horké, ale nemělo by být úplně studené.
  4. Teď přichází čas na vajíčka. Postupně po jednom je vmíchejte do těsta. Každé vajíčko dobře zapracujte, než přidáte další.

Tvarování a pečení věnečků:

  1.  Plech buď vymažte máslem a posypte moukou, nebo použijte pečicí papír. Pokud chcete mít jistotu, že budou věnečky stejné, můžete si pod papír nakreslit kolečka jako šablonu.
  2. S pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou tvarujte na plech dvoupatrové kroužky. Myslete na to, že pečivo v troubě nabyde, takže je umístěte s dostatečnými rozestupy.
  3. Troubu předehřejte na 250 °C. Věnečky pečte 10 minut na této vysoké teplotě, pak ji snižte na 170 °C a pečte dalších 10 až 20 minut. Pamatujte, že první čtvrthodinku se trouba nesmí otevírat! Hotové věnečky budou zlaté a uvnitř suché.
  4. Po upečení věnečky opatrně rozkrojte zubatým nožem.

Krém:

  1. Z mléka a pudinkového prášku (bez cukru) uvařte hustý pudink. Jakmile je hotový, přikryjte ho fólií, aby se na povrchu nevytvořila krusta, a nechte ho vychladnout.
  2. Mezitím vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně do něj přidávejte vychladlý pudink. Krém můžete doladit kapkou rumu, pokud máte rádi.

Finále:

Rozkrojené věnečky naplňte krémem, spojte a lehce pocukrujte. A máte hotovo! Skvělé domácí věnečky, které vás okouzlí svou jemnou chutí.