Verča peče tartaletky

Borůvkové tartaletky

Milovníci borůvek, zbystřete! Dnes mám pro vás recept na neodolatelné křehké tartaletky, které se rozplývají na jazyku. Jsou plněné jemným borůvkovým krémem a lahodnou borůvkovou náplní z našeho sirupu. Stačí jedno kousnutí a ocitnete se v borůvkovém nebi! 

Co budeš potřebovat? (12 tartaletek)

Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g studeného másla
  • 75 g moučkového cukru 
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g žloutků
  • citronová kůra
  • špetka soli

 

 Jak na těsto?

V mixéru smícháš prosátou mouku s nakrájeným máslem. Přidáš zbytek surovin a zpracuješ hladké těsto. To necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.

Po vychlazení těsto rozválíš a vykrojíš kolečka, která vložíš do formiček na tartaletky (nebo použiješ plech na muffiny). Lehce přitlačíš skleničkou, vidličkou propíchneš dno a pečeš na 160–170 °C dozlatova.

Krém s borůvkovým sirupem:

Na vodní lázni rozpustíš máslo a čokoládu, poté přiliješ rozehřátou smetanu a nakonec vmícháš borůvkový sirup. Krém necháš mírně vychladnout.

Borůvková náplň:

Dokončení:

Do upečené tartaletky naliješ trochu borůvkového krému, přidáš vrstvu borůvkové náplně, necháš lehce zchladnout a zaliješ dalším krémem. Tartaletky necháš v lednici dobře vychladit a dozdobíš podle fantazie – čerstvými borůvkami, jedlými květy nebo hoblinkami bílé čokolády.

 

 

A teď už jen zbývá ochutnat!  Kdo si dá první sousto? My už jsme měli. :)